INGREDIENTE
4 oua
120g faina
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional) sau in functie de preferinte
80g unt
1 pliculet praf de copt bio (7g)
½ lingurita de bicarbonat
100ml suc de lamaie (din 2-3 lamai micute)

MOD DE PREPARARE-
Topiti untul si apoi lasati-l sa se raceasca.
Intr-un bol amestecati faina cu bicarbonatul si praful de copt.
Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma.
Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul sau siropul, pana se topeste zaharul si compozitia devine deschisa la culoare si cremoasa (acest pas este foarte important). Adaugati untul topit si sucul de lamaie (sucul l-am strecurat sa nu aiba pulpa absolut deloc) si continuati sa mixati cateva secunde. Setati mixerul pe viteza cea mai mica si integrati faina cate putin, mixand doar cat sa omogenizati, nu insistati foarte mult.
Integrati apoi si albusurile spuma, amestecand usor de jos in sus cu o spatula.
Puneti compozitia intr-o forma de silicon sau tapetata cu faina- eu am folosit o forma rotunda de silicon cu diametrul de 21cm.
Bagati la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aproximativ 25-30 de minute.
Lasati sa se raceasca in cuptor cu usa putin deschisa.


A iesit absolut delicioasa! Copilul a mancat 2 felii si mai cerea 😀 !

Pofta buna!