INGREDIENTE

4 kiwi
1-2 linguri zahar (optional sau in functie de preferinte)
125g unt (pe care il topim)
120g faina
500mL lapte
4 oua

MOD DE PREPARARE

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare.

Mixam galbenusurile cu zaharul pana obtinem o compozitie asemenea unei maioneze. Adaugam apoi pe rand untul topit, laptele si faina mixand dupa fiecare.

Integram si albusurile batute spuma amestecand usor cu un tel.

Kiwi curatat si taiat culetele il repartizam pe fundul unui vas din silicon cu diametrul de 20cm.

Peste cubuletele de kiwi turnam compozitia.

Bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aproximativ 35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam la racit apoi scoatem din forma. Prajitura va fi in 2 straturi: stratul cu kiwi asemenea unui clafoutis (moale) iar stratul de sus un pandispan. Daca folositi forma rotunda cu diamentrul mai mare de 20cm atunci automat stratul de pandispan va fi mai subtire. In 35 de minute la cuptor, toate ingredientele sunt facute! Chiar daca stratul de jos ramane mai moale!

Delicioasa! Pofta buna!