Va propun astazi impreuna cu Kotányi o delicioasa reteta noua, de prajitura cu iaurt si scortisoara.
Scortisoara macinata de la Kotányi poate fi folosita intr-o mare varietate de preparate din bucataria clasica si in mancarurile exotice. Cu un gust cu totul aparte dat de scortisoara, cu siguranta nu veti da gres cu aceasta prajitura cu iaurt!

INGREDIENTE

1 pahar iaurt natur (140g)- pastram paharul iaurtului ca unitate de masura pentru faina
2,5 pahare faina alba de grau
2 oua
2 lingurite scortisoara macinata de la Kotányi
2 lingurite praf de copt bio
*zahar optional sau in functie de preferinte (eu am pus o lingura)

MOD DE PREPARARE

Amestecam faina cu praful de copt si scortisoara.


Mixam ouale cu zaharul si iaurtul apoi adaugam faina si mixam pana obtinem o compozitie omogena. Compozitia este una destul de groasa.

Punem compozitia in forma de silicon (sau ceramica) si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C pana trece testul cu scobitoarea, aproximativ 25 de minute.

A iesit o prajitura pufoasa si aromata pe care noi am servit-o ornata cu iaurt si mure.

Scortisoara confera retetelor culinare un gust dulceag, usor amarui. Este un condiment minunat pentru budinci de orez, produse de patiserie, deserturi si retete din India, Maroc si Caraibe.

Va invit sa aflati mai multe despre Kotányi aici: www.flaveur.ro/kotanyi si sa descoperiti portofoliul foarte bogat de condimente Kotányi! Va invit sa le si folositi cu toata increderea in preparatele Flaveur!