INGREDIENTE
200 g iaurt gras, grecesc
1 ou
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
3 linguri ulei
2 pere medii, nu foarte zemoase
3 linguri nuca macinata
60/70 g faina
1/2 lingurita praf de copt
Zeama de la o jumatate lamaie

MOD DE PREPARARE
Perele se dau pe razatoarea mare si se stropesc cu zeama de lamaie.
Se bate cu telul oul cu zaharul pana devine o spuma. Se adauga iaurtul, uleiul, perele si nuca. In aceasta compozitie se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, amestecand incet, cu o spatula. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se da la cuptor pentru aprox. 40 minute la 180 grade C.
Dupa ce se scoate de la cuptor, se unge cu un amestesc dintr-o lingura de miere si una de apa, apoi se presara nuca macinata.


Alte precizari
Grosimea compozitiei trebuie sa fie cam de 3-4 cm. In interior o sa fie umeda datorita perelor. Aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat cel pentru pancakes.