INGREDIENTE

2 oua de marime medie
1 iaurt mic grecesc de 10% grăsime
1 lingura sirop de artar (optional)
5-6 linguri de lapte de vaca 3.5% grasime
Pudra de vanilie- optional
2 linguri bune de făina alba de grau (eu am pus cu varf , dar nu a fost prea mare lingura)
o mana de cireșe (am avut congelate)
3 felii mari de mango
putin unt pt uns vasul

MOD DE PREPARARE

Am pus ouale si siropul de artar intr-un castron si le-am bătut foarte bine cu mixer pana cand s-au umflat. Am adăugat iaurtul, laptele, vanilia si am amestecat usor cu o spatula. Am incorporat si făina data prin sita.

Am taiat cireșele in doua, iar feliile de mango in bucati mai mici.

Am uns bine un vas termorezistent cu unt si am asezat fructele , apoi am turnat compozitia si am băgat la cuptor la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie (cuptorul intotdeauna trebuie sa fie deja încălzit) si am lasat pana cand a trecut testul scobitorii (30-40 de minute).

Am scos vasul din cuptor si am lasat sa se răcească putin. Am dezlipit pe margini si am băgat usor o paleta sub prajitura pentru a ma asigura ca nu este lipita. Am pus o farfurie mai mare deasupra vasului si am întors cu totul pentu a putea transfera prajitura pe farfurie.

Am servit cu o lingura de mascarpone si putina smochina.

*Prajitura are o textura moale si umeda. Este foarte aromata si gustoasa.

*Daca doriti sa fie mai înaltă puneți compozitia in vas mai mic sau mariti cantitățile.

Pofta buna va doresc!

Pupici pentru pitici!