INGREDIENTE
1 ou
6-8 linguri zahar (dupa preferințe)
3 linguri cacao
3 linguri dulceata de cirese (sau de care vreti)
3 linguri ulei
1 pahar cu lapte (200 ml)
1 lingurița bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
6-7 linguri bune făina
1-2 linguri nuca mărunțită
1-2 linguri stafide sau ce fructe uscate doriti
MOD DE PREPARARE
Se mixează oul cu zaharul pana devine un pic cremos. Se adauga dulceata, cacaoa, uleiul, laptele, bicarbonatul stins. Dupa fiecare am amestecat cu telul. Am adăugat făina treptat (prin sita) amestecând cu telul. Compozitia trebuie sa curgă, dar sa nu fie foarte lichida. La final am pus nuca si stafidele.
Am pus in forma si am băgat la cuptor la 180 grade pana a trecut testul scobitorii.
Pofta buna!
Eu am facut cantitate dubla, ceea ce va recomand si voua. Este foarte buna. Puteți pune deasupra zahar pudra sau ce doriti, glazura etc.
Iese moale si pufoasa.
Pofta buna!
Wow a iesit atat de buna prajitura !!
Umeda si parfumata !
Eu am folosit dulceata de trandafiri 🙂
Multumim pt reteta
Pot sa pun in loc de cacaou pudra de roscove?
sigur