INGREDIENTE

280g făină
250g dovleac crud tăiat cubulețe
120g migdale râșnite
80ml lapte
100ml ulei de masline
4 ouă
O lingură de zahăr brun (optional sau in functie de preferinte)
Pudră de vanilie (optional)
2 lingurițe praf de copt bio

MOD DE PREPARARE

Pentru început punem dovleacul, laptele și uleiul la robot și mixăm până obținem un piure omogen.

Separăm ouăle. Albușurile se bat spumă tare (ca la bezea).


Mixăm gălbenușurile cu zahărul până se obține o consistență cremoasă, adăugăm și pireul de dovleac și continuăm să amestecăm. Punem pe rând pudra de vanilie și praful de copt bio cernut. Adăugăm treptat și făina amestecând cu o spatula.

Incorporăm și migdalele și la final albusurile cu mișcări sus-jos având grijă să nu se “demonteze” spuma.

Turnam compozitia in forma.

Am folosit o tavă de 24 cm cu fundul detașabil, pe care am uns-o cu unt și am presărat făină. Se bagă la cuptorul preîncălzit pentru 50-60 minute la 170 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.

Pofta buna!