INGREDIENTE

Blat cu carob:
180 g faina ecologica alba – spelta
2 linguri sirop de artar
4 oua
100 ml lapte bio
100 ml ulei
3 linguri carob
1 lingurita praf de copt bio
Lapte – pentru “insiropat”

Crema:
2 galbenusuri
450 ml lapte de vaca
3 linguri faina alba ecologica
100 g mascarpone
2 linguri sirop de artar
1 pastaie de vanilie

Fructe:
Kiwi
Baby banane
Afine
Capsuni

MOD DE PREPARARE

Albusurile de la cele 4 oua se spumeaza cu 1 lingura de sirop de artar.

O lingura de sirop se amesteca cu galbenusurile la care se vor adauga si cele 3 linguri de carob, laptele si uleiul. Tot la compozitia de galbenusuri se incorporeaza si faina in care s-a amestecat praful de copt.

Apoi se amesteca albusurile spumate in compozitia de galbenusuri si se amesteca usor cu o spatula pana se omogenizeaza.

Aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se coace blatul in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru circa 30 minute sau pana trece testul scobitorii.

Intr-un vas se amesteca galbenusurile, siropul de artar si vanilia, se adauga faina, se omogenizeaza si se toarna 200 ml lapte peste compozitia rezultata.

Restul de 250 ml lapte se incalzeste si cand este destul de fierbinte, se adauga crema in el. Se amesteca continuu, din momentul in care incepe sa faca basicute, pentru a nu se lipi de peretii vasului.

Dupa 10 minute se lasa crema sa se raceasca, dar se acopera ca sa nu se formeze crusta deasupra. Se mai poate amesteca in ea, din cand in cand. Dupa racire se va pune in crema si mascarpone, putin cate putin, mixand pana se incorporeaza bine.

Dupa ce s-a racit, blatul se taie in 2 parti egale care sa poata intra intr-un vas de yenna dreptunghiular de dimensiuni medii si se va “insiropa” cu lapte.

Se asambleaza prajitura cu grija sa nu se rupa blatul punand pe o prima parte de blat crema de vanilie. Peste se pune si cealalta parte de blat, iar crema de vanilie si apoi fructele taiate marunt (inclusiv resturi de blat nefolosite – daca mai raman).

Pofta buna!