INGREDIENTE

250 g cireșe fără sâmburi
160 g făina
2 oua mari
180 g lapte bătut
5 g praf de copt BIO
100 g unt de 82%
2 linguri zahar brut (optional)
1 lingurița pudra de vanilie
*Toate Ingredientele sa fie la temperatura camerei. Eu am folosit o tava dreptunghiulara cu dimensiunile de 27/35 cm.

MOD DE PREPARARE

Mai întâi mixam untul moale cu zaharul pana se combina bine, apoi ouăle și mixam pana compoziția își dublează volumul. Adăugăm laptele bătut și mixam, nu mult, doar cât sa se încorporeze. La final, cu o spatula incorporam ușor faina amestecată cu praful de copt și pudra de vanilie.

Compoziția rezultata e una cremoasă ca pentru pancakes.

Turnam compoziția in tava, tapetata cu hartie de copt. Asezam cireșele fără sâmburi in compoziție, in șiruri atât câte va ies. Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 grade C și coacem pana se rumenește deasupra (nu am cronometrat timpul de coacere) sau pana trece testul scobitorii.

Spor la gătit, frumoase mămici!