INGREDIENTE

180g cascaval ras (pe razatoarea mare)
230g faina alba de grau tip 000
200g iaurt natur
o lingurita praf de copt bio

MOD DE PREPARARE

Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen. Aluatul va fi unul foarte lipicios dar este important sa nu mai adaugati faina.

Vom manevra aluatul pe blatul infainat bine si nu vom mai adauga faina in aluat.

Rupem bucati de aluat pe care le intidem folosind sucitorul sau le putem intinde chiar cu mana. Eu le-am intins cu sucitorul si le-am decupat cu un castronel.

Daca dorim sa iasa mai crocante asemenea unor lipii atunci vom intinde aluatul mai subtire. Daca le dorim pufoase atunci vom lasa aluatul mai gros, cam de 0.5cm grosime. Eu am testat si mai subtiri si mai groase si au iesit absolut minunate in ambele variante.

Coacem fiecare placintape ambele parti in tigaie antiaderenta unsa cu o picatura de ulei, la cel mai mic foc si obligatoriu cu capacul pus. Intoarcem placinta atunci cand este bine rumenita, NU arsa!

Singurul regret pe care il am este ca nu am triplat cantitatile pentru ca au iesit doar 6 placinte :D.

Pofta buna!