INGREDIENTE ALUAT PLACINTA
250 g faina
1 galbenus
1 lingura ulei de masline
5 g drojdie uscata
150 ml lapte caldut

INGREDIENTE UMPLUTURA
150 g branza de vaci
5 cuburi spanac congelat
4 felii anghinare
1 ou
2 linguri smantana
1 lingura pesmet
1 ou pentru uns placinta

MOD DE PREPARARE

Aluat:

Faina se cerne intr-un vas incapator.

Drojdia se dizolva in laptele caldut si se lasa sa se odihneasca 10 min.

Se face o gropita in mijlocul fainii si se toarna compozitia de lapte si drojdie.

Se amesteca ingredientele, se adauga galbenusul si uleiul. Se framanta aprox. 8-10 minute. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, 30 de minute.

Umplutura:

Gatim anghinarele la abur.

Spanacul se lasa la dezghetat in apa fierbinte si se stoarce de zeama. Se amesteca spanacul scurs si tocat cu branza, smantana, pesmetul, oul si anghinarele tocate marunt.

Aluatul se imparte in doua parti egale. Se ia fundul detasabil a unei tavi de tort si se decupeaza aluatul intins cu sucitorul, in forma de cerc.

Trebuie sa avem doua cercuri egale, din aluat. Pe prima foaie se intinde compozitia de spanac, se aseaza deasupra al doilea cerc de aluat si se preseaza putin cu mana. Se inchid lateralele placintei prin presarea unei furculite.

Se aseaza o ceasca in mijlocul aluatului si cu un cutit se cresteaza aluatul ca si in imagine.

Se unge placinta cu un ou batut si se da la cuptor pana se rumeneste, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, aproximativ 35 de minute.

Pofta buna!