INGREDIENTE ALUAT

250 g faina
1 lingurita praf de copt bio
2 linguri ulei de masline
100 ml apa calduta

INGREDIENTE UMPLUTURA

500 g spanac proaspat (sau congelat)
6 linguri branza de vaci
1 ceapa
1 lingurita de unt
1 ou

 

MOD DE PREPARARE

Am amestecat faina cu praful de copt, iar apa uleiul.

Apoi am turnat apa peste faina framantand usor.

Am mai presarat putina faina pentru a framanta la final aluatul.

L-am lasat acoperit 1 ora.

In acest timp am spalat bine spanacul si l-am pus intr-o craticioara cu untul.


L-am inabusit in unt cu putina apa, pana a devenit moale, moale.

L-am tocat marunt si l-am pus peste branza.

Am tocat ceapa marunt, si am incorporat-o peste branza.

Am batul albusul spuma si l-am pus peste umplutura.

Am intins apoi 3 foi…lungi cam cat o tava de cuptor si foarte, foarte subtiri, aproape transparente.

Am pus umplutura, am rulat cu grija ( atentie sa fie faina pe plansa de lucru sa nu se lipeasca) si am pus pe hartie de copt.

Au iesit 3 rulouri, pe care le-am uns cu galbenus amestecat cu 1 picatura de ulei.

Le-am bagat la cuptorul preincalzit 160 gr pentru 1 ora.

Pofta buna!