placinta-din-aluat-pufos-cu-spanac-si-praz-2

Placintele sunt bune…oricand!
Sunt delicioase cele dulci si interesante cele sarate.
Insa varianta aceasta este…minunata.
Aluat pufos, pufos si umplutura cremoasa.
O bunatate! Si nu sunt subiectiva.
Incercati si convingeti-va singuri.

INGREDIENTE ALUAT
350 gr faina
150 gr lapte 3.5% gr
15 gr drojdie proaspata
1/2 lingurita de zahar brut (optional)
3 linguri de ulei


INGREDIENTE UMPLUTURA
200 gr baby spanac
aproximativ 30 cm praz
5 linguri cu varf branza de vaci
1 galbenus pentru uns
2 linguri ulei de masline

MOD DE PREPARARE
Am facut o gaura in mijlocul fainii si am pus drojdia faramitata, zaharul si putin lapte caldut.
Am amestecat, framantand usor, si am inceput sa tort treptat restul de lapte, alternand si cu uleiul.
Am presarat faina pe deasupra „bilei” de aluat si am lasat-o la loc ferit pret de 60 minute.
Intre timp am taiat marunt, marunt prazul si l-am pus cu putin ulei si circa 3 linguri de apa intr-un vas la foc mic, la inabusit.
Am folosit un vas cu capac, si amestecam din cand in cand.
Am spalat bine spanacul si l-am inabusit in vasul de la praz ( fara praz) cu 3 linguri de apa.
Dupa ce s-a inmuiat bine, l-am stors bine si l-am maruntit fin, fin.
Am amestecat prazul, spanacul si branza.
Am impartit aluatul in 6 parti.
Am intins foi lungi si inguste ca sa pot forma rulouri.
Dupa ce am umplut cele 6 foi, am inceput sa le asez intr-o tava unsa cu ulei, in forma concentrica…sub forma de melc.
Dinspre interior…spre exterior, rotind rulourile.
Am uns apoi placinta cu galbenus frecat cu ulei, si am optat sa o decorez cu boia.
Aceasta este optionala.
Puteti lasa fara sau presara orice doriti.
Am bagat-o la 180 gr pana s-a rumenit uniform.
La cuptorul meu pe gaz, asezata tava la nivel mediu, a durat circa 55-60 minute.
Cel mai bine verificati dupa 45 de minute cu o scobitoare.
Pofta buna!