INGREDIENTE

ALUAT
300 g faina alba (puteti folosi si integrala)
100 ml apa calduta
2 linguri de ulei de masline
1 lingurita praf de copt bio

UMPLUTURA
6 mere medii
miezul de 8-10 nuci sau dupa preferinte mai mult sau mai putin
1/4 lingurita de scortisoara
1 lingurita de unt

 

MOD DE PREPARARE

Am amestecat faina cu praful de copt.

Am cernut-o si in mijloc am pus uleiul si apa calduta.

Am amestecat pana a devenit un aluat elastic, dar modelabil.
Daca vi se pare moale si lipicios mai presarati faina.


Am acoperit vasul si l-am dat 30 minute la frigider.

Am razuit fin merele decojite si le-am pus intr-o impreuna cu untul si 1/4 pahar de apa. Am lasat la foc mic pana a scazut toata zeama.
Cand s-au inabusit, le-am amestecat cu nuca pisata si scortisoara.

Am iesit 2 rulouri de placinta.

Am intins 2 foi subtiri, subtiri, am pus umplutura si am rulat.

Le-am pus intr-o tava pe o hartie de copt.

La 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie a stat placinta pana s-a rumenit, aproximativ 35 de minute.

Pofta buna!