INGREDIENTE
ALUAT
300 gr faina alba bio ( puteti folosi si integrala)
100 ml apa calduta
2 linguri de ulei ( de data aceasta am folosit presat la rece)
1 lingurita praf de copt bio
UMPLUTURA
200 gr branza ( de casa, de vaci, riccota, urda…ce va place dumneavoastra)
miezul de 8-10 nuci sau dupa preferinte mai mult sau mai putin
1 mana de stafide hidratate antetior


MOD DE PREPARARE
Am amestecat faina cu praful de copt.
Am cernut-o si in mijloc am pus uleiul si apa calduta.
Am amestecat pana a devenit un aluat elastic, dar modelabil.
Daca vi se pare moale si lipicios mai presarati faina.
Am acoperit vasul si l-am dat 30 minute la frigider.
Pentru umplutura am amestecat branza cu nucile pisate si stafidele maruntite putin la cutit.
Am iesit 2 rulouri de placinta.
Am intins 2 foi subtiri, subtiri, am pus umplutura si am rulat.
Le-am pus intr-o tava pe o hartie de copt.
La 180 gr a stat placinta pana s-a rumenit.
In functie de cuptor 40-55 minute.
Pofta buna!