INGREDIENTE

ALUAT
300 g faina alba ( puteti folosi si integrala)
100 ml apa calduta
2 linguri de ulei ( de data aceasta am folosit presat la rece)
1 lingurita praf de copt bio

UMPLUTURA
200 g branza ( de casa, de vaci, riccota, urda…ce va place)
miezul de 8-10 nuci sau dupa preferinte mai mult sau mai putin
1 mana de stafide hidratate antetior

 

MOD DE PREPARARE

Am amestecat faina cu praful de copt.

Am cernut-o si in mijloc am pus uleiul si apa calduta.

Am amestecat pana a devenit un aluat elastic, dar modelabil.
Daca vi se pare moale si lipicios mai presarati faina.


Am acoperit vasul si l-am dat 30 minute la frigider.

Pentru umplutura am amestecat branza cu nucile pisate si stafidele maruntite putin la cutit.

Am iesit 2 rulouri de placinta.

Am intins 2 foi subtiri, subtiri, am pus umplutura si am rulat.

Le-am pus intr-o tava pe o hartie de copt.

La 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie a stat placinta pana s-a rumenit.
In functie de cuptor 35-40 minute.

Pofta buna!