Atat de buna a fost cea cu praz si spanac, incat am refacut placinta si cu umplutura „dulce”

INGREDIENTE ALUAT
350 g faina
150 mL lapte 3.5% grasime
15 g drojdie proaspata
1/2 lingurita de zahar brut (optional)
3 linguri de ulei de masline

INGREDIENTE UMPLUTURA
8 mere medii
4 linguri de nuca macinata
1 cubulet de unt
putina scortisoara
1 galbenus + 1 lingurita ulei pentru uns

 

MOD DE PREPARARE

Am facut o gaura in mijlocul fainii si am pus drojdia faramitata, zaharul si putin lapte caldut.

Am amestecat, framantand usor, si am inceput sa torn treptat restul de lapte, alternand si cu uleiul.

Am presarat faina pe deasupra „bilei” de aluat si am lasat-o la loc ferit pret de 60 minute.

Intre timp am curatat si razuit fin merele.

Le-am pus impreuna cu sucul lasat din ele intr-o tigaie, impreuna cu untul, si scortisoara si le-am lasat la foc mic acoperite
Isi vor mai lasa zeama.
Amestecati pana se evapora.

Apoi am impartit aluatul in 6 parti.

Am intins foi lungi si inguste ca sa pot forma rulouri.

Dupa ce am umplut cele 6 foi (…unse cu mere si presarat nuca), am inceput sa le asez intr-o tava unsa cu ulei, sub forma de melc.
Dinspre interior spre exterior, rotind rulourile.

Am uns apoi placinta cu galbenus frecat cu ulei, si am decorat cu nuca.

Aceasta este optionala.

Puteti lasa fara sau presara orice doriti.

Am bagat-o la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-a rumenit uniform, aproximativ 40 de minute.

Pofta buna!

placinta-cu-mere-din-aluat-pufos