INGREDIENTE
Pentru blat:
3 cartofi
3 linguri de făină
2 ouă
1 lingură mascarpone
1 cățel de usturoi
rozmarin
piper

Pentru umplutură:
6-7 florete de broccoli
1 ceapă
5-6 bulgărași de spanac congelat
3 ouă
2 linguri mascarpone
pătrunjel
piper

MOD DE PREPARARE
Blatul:
Am dat pe răzătoarea mare cartofii, și pe cea fină usturoiul. Am scurs bine cartofii, pe urmă i-am amestecat cu ouă, mascarpone, făină. Am adăugat un praf de piper și puțin rozmarin. Am uns tava cu unt si am dat blatul de cartofi la cuptor pentru 10 minute, la 170 grade C.


Umplutura:
Am pregătit la abur ceapa și broccoli. În ultimele 5 minute, am adăugat în steamer și spanacul pentru a se dezgheța. Am tocat floretele de broccoli și ceapa, le-am adăugat peste blat. Am pus din loc în loc spanac. Am bătut ouăle cu mascarpone, puțin piper și pătrunjel și le-am turnat peste legume. Am introdus din nou tava la cuptor pentru 15 minute.

Alte precizari
*Puteți înlocui mascarpone cu smântână.
*Pentru un plus de gust, puteți presăra peste plăcintă fulgi de drojdie inactivă.