INGREDIENTE
Aluat:
100 g faina
50 g unt
30 ml apa
unt pentru uns

Umplutura:
3 ficatei de pui
1 ceapa verde cu frunze
3-4 catei usturoi
2 linguri ardei gras (congelat)
3-4 linguri dovlecel (congelat)
1 morcov
1 lingurita ulei de masline
3 linguri fulgi de drojdie inactiva
marar verde

MOD DE PREPARARE
Se face aluatul cu cele 3 ingrediente si se framanta, dar nu exagerat.


Se lasa la rece minim 30 de minute.
Ficateii i-am pus de seara in lapte la frigider. A doua zi i-am spalat si i-am fiert in doua ape.
In timpul asta am inabusit cu apa: ceapa verde, usturoiul tocat, morcovul ras, ardeiul si dovlecelul de la congelator. Dupa ce s-au gatit am adaugat uleiul de masline, mararul, ficateii si fulgii de drojdie inactiva.
Se imparte aluatul in doua si se intinde o parte in vasul de yena uns in prealabil cu unt.
Se aseaza umplutura si deasupra se pune a doua foaie.
Se modeleaza pe margine ca sa nu iasa aluatul din foi.
Se da la cuptor pana trece testul scobitorii.
Este prima oara cand fac, dar a iesit demential, ne-a placut si noua, asa ca data viitoare facem portie mai mare.

Alte precizari
Pentru copt am folosit un vas de yena cu diametrul de 16 cm.