Pentru astazi am pregatit o placinta delicioasa cu ciuperci si iaurt! O reteta savuroasa si pentru cei mici si pentru cei mari!

Am folosit ciupercile taiate de la Edenia pentru ca se gatesc foarte rapid si fara pierederi si pentru ca nu au conservanti si aditivi.

Ciupercile congelate Edenia sunt o alegere nutritiva perfecta, bogate in fibre si antioxidanti si cu o cantitate mica de grasimi. Pregatite si congelate rapid, ele isi pastreaza savoarea si gustul natural.

INGREDIENTE

200g iaurt natur
450g ciuperci taiate de la Edenia
150g lapte
50g ulei de masline
1 ou
250g faina alba de grau
2 lingurite praf de copt bio
5-6 felii subtiri de cascaval
50g parmezan ras (optional)
Susan
2 linguri ulei de masline

MOD DE PREPARARE

Punem ciupercile direct congelate intr-o tigaie impreuna cu cele 2 linguri de ulei de masline. Nu este nevoie sa adaugam apa pentru ca imediat ciupercile isi vor lasa foarte multa apa.

Lasam la foc mic pana scade toata apa.

Intr-un bol mixam oul, iaurtul, laptele, uleiul si parmezanul ras. Adaugam si faina impreuna cu praful de copt si continuam sa mixam pana se omogenizeaza.

Intr-o forma rotunda din silicon punem jumatate din aluat. Acoperim aluatul cu feliile de cascaval peste care repartizam in mod uniform ciupercile.

Acoperim totul cu cealalta jumatate de aluat si presaram susan.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea.

Foarte gustoasa si pufoasa!

Pofta mare!

Legumele Edenia sunt curatate, sortate cu grija si congelate rapid la cateva ore de la recoltare, astfel reducandu-se considerabil pierderea vitaminelor si substantelor nutritive.

Va invit cu incredere sa folositi legumele Edenia in preparatele Flaveur!