INGREDIENTE

ALUAT
200g unt rece
400g faina
2 galbenusuri
100ml lapte

UMPLUTURA
400g carne tocata de vita
2 morcovi
1 ceapa
3 oua
patrunjel
Condimente dupa gust
2 linguri ulei de masline
1 ou batut pentru uns placinta

MOD DE PREPARARE


ALUATUL
Taiati untul in cubulete. Varsati faina pe blatul de lucru. Puneti untul cubulete peste faina si amestecati cu mana pana rezulta un aluat faramicios. Faceti un put in mijloc si si adaugati galbenusurile, framantati putin apoi adaugati si laptele. Nu insistati foarte mult cu framantatul, doar cat sa integrati bine ingredientele. Aluatul va fi faramicios, incercati sa faceti o bila pe care o puneti in folie alimentara si o bagati la frigider pentru 1 ora.
Dupa o ora la frigider aluatul va fi manevrabil usor.

UMPLUTURA
Ceapa si morcovul le tocati marunt la robot sau le dati pe razatoarea mica.
Intr-o tigaie puneti la inabusit legumele in ulei si putina apa, pentru aproximativ 5 minute. Adaugati apoi si carnea si adaugati apa cat sa aiba sa fiarba 30 de minute. Nu puneti apa multa, mai bine este sa puneti din cand in cand, ca la sfarsitul celor 30 de minute, sa nu mai ramana deloc apa.
Lasati carnea sa se raceasca putin apoi adaugati condimentele si ouale si amestecati.

Aluatul scos din frigider, il impartiti in 2 parti egale si intindeti foile foarte subtiri. Daca puneti foile groase este posibil sa ramana necoapte.
Eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 27cm si mi-a mai ramas aluat.
Puneti prima foaie, intepati cu furculita, adaugati umplutura si puneti a doua foaie peste, si iar intepati foaia cu furculita. Ungeti cu ou batut.
Bagati la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 45min sau pana se rumeneste frumos.
Cu aluatul ramas am facut cornulete umplute cu gem si am decupat forme pe care le-am uns cu ou batut si am presarat susan si sare.
Pofta buna!