INGREDIENTE
ALUAT
75 gr faina alba bio ( puteti folosi si integrala)
25 ml apa calduta
1 linguri de ulei ( de data aceasta am folosit presat la rece)
1/4 lingurita praf de copt
UMPLUTURA
100 gr cas de vaca ( puteti inlocui cu urda, branza de vaci, branzica de casa etc)
2 -3 fire de ceapa verde
putin marar


MOD DE PREPARARE
Am amestecat faina cu praful de copt.
Am cernut-o si in mijloc am pus uleiul si apa calduta.
Am amestecat pana a devenit un aluat elastic, dar modelabil.
Daca vi se pare moale si lipicios mai presarati faina.
Am acoperit vasul si l-am dat 30 minute la frigider.
Am facut o foaie rotunda si una patrata din care am taiat fasii pentru partea superioara.
Branza maruntita se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin si mararul.
Se aseaza partea de jos a placintei intr-un vas rotund ( sau patrat, cum aveti si doriti sa iasa), se presara umplutura si se creaza un model din romburi deasupra.
Bagati la cuptorul incins la 180 gr pana se rumeneste.
Pofta buna!