INGREDIENTE

250 g faina ecologica alba
165 ml apa calduta
4 g drojdie uscata bio
o lingura de ulei de masline
faina pentru blatul de lucru
cimbru uscat
3 linguri suc de rosii bio
cascaval/mozzarella/branza de casa
boabe de porumb bio
rosii cherry bio
broccoli (oparit 3 minute)
ardei gras portocaliu si rosu (varianta baby, dulce)
ceapa rosie

 

MOD DE PREPARARE

Se amesteca drojdia uscata cu trei linguri cu apa calduta. Se lasa maiaua la “odihnit” vreo 10 minute.
In timpul acesta se cerne faina intr-un vas se pune maiaua si se adauga treptat apa calduta ramasa. Se framanta bine aluatul. In timpul framantatului se adauga si lingura de ulei. Rezulta o coca moale si elastica care se lasa la dospit vreo 30 de minute.


Cat timp creste aluatul pentru blat, se pregateste sosul de rosii din suc de rosii sau pasta de tomate facute in casa sau un alt produs similar, bio) si o lingurita de cimbru uscat.

Se intinde blatul de pizza, se unge din belsug cu sos si se presara peste cascavalul/mozzarella /branza de casa.

Se aranjeaza apoi legumele tinand cont, pe cat posibil, de culorile curcubeului si apoi se introduce la cuptor (180 grade), la foc moale, circa 40 minute.

Pofta buna!