INGREDIENTE

Blat
1 pahar mic iaurt grecesc 10% grasime
1 ou
Aproximativ 220g faina alba de grau (am folosit tip 650; se poate sa “ceara” mai multa, pana ajunge la textura aluatului clasic, nelipicios, care se poate intinde)

Topping
100g mozzarella (tip cascaval)
Porumb dulce
Ardei kapia
Ceapa alba

Sos
2-3 linguri bulion rosii (de casa)
½ lingurita busuioc uscat
Un praf de piper negru

MOD DE PREPARARE
Am batut oul si l-am amestecat cu iaurtul, peste care am inceput sa adaug faina. Am framantat cu mainile aluatul si am pus etapizat faina pana cand acesta nu a mai fost lipicios si se putea intinde cu usurinta (adaugam faina treptat pentru a nu pune in exces).

Aluatul l-am facut o bila si l-am intins sub forma rotunda, pe blatul tapetat cu faina. L-am pus in tava, pe hartie de copt si am dat drumul cuptorului la 200 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.

Sosul l-am pregatit foarte simplu, amestecand ingredientele intr-un bol, si l-am intins pe toata suprafata aluatului cu o pensula.

Mozzarella am razuit-o si am pus ¾ din ea pe blat, la fel, pe toata suprafata acestuia. Am taiat ardeiul kapia rondele (in partea dinspre codita), ceapa am taiat-o pestisori, iar porumbul l-am dat printr-un jet de apa, l-am scurs bine si l-am adaugat pe pizza. Restul de mozzarella am pus-o deasupra, uniform.

Am bagat pizza la cuptor. Cand era aproape gata am schimbat temperatura la 170grade C. Am lasat in cuptor pana cand s-a rumenit.

Este foarte buna, asemanatoare pizzei pe vatra, si foarte usor de facut.

 

Pofta buna!

*ca topping se pot folosi ingredientele preferate, iar mozzarella se poate inlocui cu cascaval
**tava a avut diametrul de aproximativ 22cm.