INGREDIENTE
2 buchetele broccoli
1 pastarnac mediu-mare
1 cub piept de pui -30-40 gr sau adaptati in functie de varsta, copil ( sau curcan, vita….am testat toate 3 tipurile de carne)
125-150 ml lapte
30 gr unt
1 lingurita faina de orez ( puteti utiliza si alba eventual)
1 catel de usturoi
2 fire marar si 2 patrunjel
2 mingiute de mozzarella


MOD DE PREPARARE
Pastarnacul l-am pus in lapte la fier.
Dupa ce s-a gatit si intra furculita in el puneti 20 gr din unt (aproximati …restul pentru uns) si faina de orez si amestecati totul, la foc mic 3-5 minute cat se ingroasa sosul.
Separat opariti broccoli si apoi fierbeti putin buchetelele.
Puneti compozitia de pastarna in blender impreuna cu verdeata si 2-3 linguri din „zeama” de la broccoli si mixati intens.
Puiul il fierbeti impreuna cu usturoiul. Il taiati marunt la cutit, la fel si broccoli (cei care papa blenduit, asa le pregatiti).
Ungeti forma cu unt ( eu am utilizat doua mai mici), puneti mixul de broccoli si pui, apoi asezati piureul de pastarnac si deasupra mozzarella taiata marunt la cutit.
Puneti la cuptorul incins pentru 15-20 minute (180 gr).
Pofta buna!