INGREDIENTE

250 g ciuperci
200 g vita
100 g orez (hidratat peste noapte)
2 morcovi
20-25 cm praz
3 linguri de ulei
putin patrunjel sau marar

 

MOD DE PREPARARE

Am fiert morcovul cu prazul.
Puneti minim 500-600 ml de apa, deoarece supa obtinuta se foloseste si la orez si la ciuperci.

Am pus vita la fiert separat.

Apoi am pus orezul la fiert ( cu minim 300 ml supa).


Cand bobul era gatit am mai pus pentru 5 minute vita, prazul si morcovul.

Acestea din urma le-am tocat marunt.

Ciupercile curatate si spalate bine le-am maruntit la cutit ( puteti opta si pentru julien).

Le-am pus cu 6-7 linguri de supa si cu uleiul intr-o tigaie la inabusit pana a scazut toata zeama si ele s-au gatit.
Am adaugat si carnea si legumule taiate.
Am scurs bine orezul si l-am adaugat peste.

Am amestecat continuu 3-5 minute, apoi am pus intr-un vas si am bagat la cuptor pentru circa 20 minute la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.

Pofta buna!