Aceast rasol merge cu orice garnitura: piure de legume, doar de cartofi, legume sotate, cum doriti.
Eu am optat pentru un pilaf simplu.
Din aceste ingrediente au iesit 2 portii de 150-180 g de rasol fara garnitura.

INGREDIENTE

2 morcovi
100 g rasol de vita
300 ml supa de legume ( jumatate pentru rasol, jumatate pentru pilaf- supa de morcov, pastarnac, radacina de patrunjel etc)
1/2 legatura de marar
2 lingurite de unt
2 lingurite de faina
1 ceapa
3 linguri de orez pentru pilaf

 

MOD DE PREPARARE

Am fiert morcovii cu ceapa. Vita am fiert-o separat.

Le-am maruntit bine la cutit. Am pus 1 lingurita de unt intr-un vas si 1 lingurita de faina si am pus la foc mic.

Cand s-a topit untul am pus treptat 150 ml de supa de legume.

Am amestecat bine si am pus morcovul, ceapa si carnea.


Am mai turnat o lingurita de faina si am amestecat continuu.

Am adaugat apoi si mararul, si am mai lasat 3-4 minute la foc mic amestecand sa nu se lipeasca.

Compozitia s-a ingrosat usor.

Separat am pus restul de unt si orezul si cand s-a topit untul am pus supa de legume ( 150 ml) si am lasat sa fiarba, la fel amestecand.

Am asezat pilaful langa rasol intr-un vas si am bagat la cuptor pentru 20-25 minute la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.

Optional piper, patrunjel, fulgi de drojdie inactiva.

Pofta buna!