INGREDIENTE PERISOARE

300g piept de pui sau curcan
1 ou

INGREDIENTE SOS

1 ardei gras rosu
1 ceapa
1 morcov
1 cubulet telina
200g smantana
1 lingura ulei de masline
patrunjel

MOD DE PREPARARE PERISOARE

Punem la fiert intr-o oala aproximativ 3 L apa.

Tocam carnea la robot sau la masina de tocat.

Amestecam carnea tocata cu oul.

Ne umezim mainile si formam perisoare pe care le punem pe o farfurie. In momentul in care apa fierbe, adaugam perisoarele pe rand si lasam sa fiarba aproximativ 30 – 40 de minute, in functie de cat de mari facem perisoarele.

MOD DE PREPARARE SOS

Curatam si tocam marunt la robot legumele sau le dam pe razatoarea mica.

Punem legumele la inabusit cu uleiul si 1 pahar de apa. Adaugam apa din cand in cand atunci cand scade, pana legumele sunt devin moi si gatite (aproxiamtiv 30 de minute).

Cand legumele s-au gatit, daca au ramas de tot fara apa, atunci mai adaugam ½ pahar cu apa, smantana si patrunjelul tocat si mai lasam 5 minute pe foc.

Scoatem perisoarele cu o paleta si le punem in cratita cu sosul.

GATA! POFTA BUNA! Servim cu un piure de legume la alegere.

Multumesc mamicii Veronica Greceanu pentru inspiratie!