INGREDIENTE
Aluat:
300 g faina + cateva linguri
100 mL apa calduta
1 ou

Umplutura:
3 linguri branza Ricotta
O punguta mica de spanac (congelat am folosit eu)
Marar
Lapte
1 lingurita de unt
Sos:
Mix de branzeturi: Maasdam, Mozzarella, Emmental si Chedar


MOD DE PREPARARE
Am facut aluatul din ingredientele de mai sus framantand foarte bine si am lasat aluatul sa se odihneasca 30 minute. In functie de marimea oului pe langa cele 300 g de faina s-ar putea sa mai fie nevoie de cateva linguri de faina sa nu fie lipicios aluatul.
Intre timp am pus la fiert spancul congelat in lapte cat sa il acopere si o lingurita de unt. Cand a fost fiert l-am pus sa se scurga bine si l-am tocat foarte marunt.
Am amestecat spanacul cu marar si branza Ricotta si am umplut Pelmenii ca in imaginile de mai jos!
Dupa ce au fost umpluti i-am lasat sa se usuce aproximativ 10 minute pe blatul de lucru iar apoi 2 ore in frigider (se poate si mai putin dar asa m-am incadrat cu timpul).
Am pus apa la clocotit si am pus Pelmenii la fiert pana s-au ridicat la suprafata si apoi am fiert aproximativ inca 5 minute.
Separat in lichidul ramas de la spanacul fiert am pus mixul de branzeturi rase si am pus pe foc pana s-a ingrosat ca un sos.
In acest sos am scos Pelmenii din apa clocotita!
Sunt deliciosi!!

Poftă bună!