INGREDIENTE

500 Gr carne de porc/pui tăiată cubulețe sau tocata
Sare
Piper
Condimente la dorinta, eu am pus oregano, merge și busuioc, cimbru

Pentru aluat:
500 gr faina
200 mL apa la temperatura camerei
1 ou
1 linguriță rasă de sare

MOD DE PREPARARE

Pregătiți carnea, daca o aveți tocata adăugați toate condimentele după gust și o ceapa tăiată mărunt. Eu am avut cotlet de porc și l-am tăiat cubulețe aproximativ 1,5 *1,5 cm.

Aluatul se face simplu, amestecați sarea și oul in apa, apoi adăugați în faina cernuta bine. Intra toata faina, o puneți pe toată deodată. Frământați până se încorporează bine și devine un aluat nelipicios, lăsați să se odihnească 15 min.

Împărțiți aluatul in 4 și întindeți in foi subțiri că de tăieței. Cu ajutorului unui pahar decupați cercuri. In cercuri puneți cuburile de carne condimentata din timp. Apoi luați un pahar cu apă și cu degetul mic muiat in apa ungeți marginea cercului și lipiți in semiluna și apoi uniți capetele (se pot uni și fără apă, dar nu e sigur că se desfac la fierbere, așa prinse cu apa e mai sigur, testat de mine)

Din cantitatea data mi.au ieșit 130 bucăți pilimeni.
Pentru o porție sunt suficienti 12-15 pilimeni. Eu i-am portionat si i-am congelat.

Se prepara prin fierbere. Când apa clocotește se adaugă pilimeni congelati sau proaspeti. In apa se adaugă puțin ulei, sare, boabe de piper și frunze de dafin. Se fierb 10 – 15 min.

Se servesc cu smântână, oțet cu apă și piper sau sos (bechamel, de roșii, etc)

Pofta buna!