INGREDIENTE

250mL lapte
20g unt
50g gris
1 galbenus
20g fulgi de cocos
o lingurita zahar sau sirop de artar (optional)
20g stafide

MOD DE PREPARARE

Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul, untul si fulgii de cocos. Cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie amestecand cu un tel.

Lasam pe foc amestecand continuu pana se ingroasa, aproximativ 2-3 minute. Luam craticioara de pe foc si adaugam galbenusul, stafidele si omogenizam.


Pregatim o tava cu hartie de copt, punem grisul si il niveland cu o spatula in forma de dreptunghi cu o grosime de 0.5cm.

Lasam sa se raceasca in tava apoi bagam tava in cuptorul preincalzit pentru 20 minute. Vom pozitiona tava pe raftul din mijloc al cuptorului si vom seta caldura sus-jos fara ventilatie.

Scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca complet apoi putem taia in patratele.

O gustare nemaipomenit de buna! Pofta mare!

*Au iesit putine!! Trebuie sa dublati cantitatile!! 😀