INGREDIENTE
300 g faina
150 g unt
2 linguri de spanac congelat
100 mL lapte
7 g praf de copt bio
Un ou si un galbenus
200 g branza de vaci (facuta in casa cu iaurt)
30 g de telemea de oaie
Seminte de: chimen, negrilica, susan si canepa
Marar verde

MOD DE PREPARARE
Am facut o bila de aluat (imaginea din josul paginii) din faina, praf de copt, unt la temperatura camerei bucatele si spanacul fiert in 100 mL lapte si blenduit. Daca aluatul este lipicios mai adaugati faina.
Bila am introdus-o in frigider timp de o ora.
Am amestecat branzeturile cu un ou, marar si chimen si aceasta a fost umplutura pentru pateuri.
Am intins o foaie din care am decupat cerculete de aluat cu ajutorul unui castronel si am asezat umplutura in centru iar la final am sigilat pateul cu ajutorul unei furculite. Le-am asezat pe hartie de copt si le-am uns cu galbenus de ou. Deasupra am presarat combinatii dintre seminte de chimen, negrilica (chimen negru), susan si canepa.
Am copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade C pana s-au rumenit!
Pofta buna!