INGREDIENTE
paste paccheri
1 ceapă
1 cățel de usturoi
1 morcov mic
roșii pasate
1-2 ciuperci champignon
carne fiartă și mărunțită ( eu am folosit curcan)
verdeață (pătrunjel, busuioc)
piper
Pentru sos:
1 ou
1 lingură fulgi de drojdie inactivă
1 cană de lapte 3,5%

MOD DE PREPARARE
Pentru umplutură: am tocat mărunt ceapa, ciupercile și usturoiul, iar morcovul l-am ras fin. Am ”călit” legumele în apă cu o lingură de ulei de măsline. După ce s-au înmuiat, am adăugat carnea și sosul de roșii, piperul și ierburile aromatice. Am mai lăsat la foc mic până s-a îngroșat compoziția (în jur de 15 minute) . Am opărit pastele în apă pentru 3-4 minute. După aceea, le-am scurs bine de apă și le-am lăsat să se răcorească. Am așezat pastele vertical în vas și, cu ajutorul unei lingurițe, am adăugat umplutura. Operațiunea finală: am turnat sosul peste ele și le-am băgat la cuptor pentru cca 30 minute la 180 grade C.


Alte precizari
Puteți umple pastele și nefierte, în cazul ăsta lăsați mai mult la cuptor (40-45 de minute).
Puteți folosi carne de pui sau vită, după preferințe.