INGREDIENTE

1 mar mediu
3 lingurite rase de pesmet
3 lingurite de nuca pisata
1/4 lingurita de scortisoara
1 lingurita cu varf de unt
3 linguri de paste
150 ml lapte
1/4 pastaie de vanilie (optional)

 

MOD DE PREPARARE

Am fiert pastele in lapte cu vanilie.

Le-am lasat 15 minute la umflat, timp in care am razuit fin marul decojit.

L-am pus 3-4 minute intr-o tigaie unde s-a inabusit in sucul propriu.

Separat am pregatit crumble-ul: pesmetul, nuca, scortisoara si untul le-am sfaramat si amestecat rapid din degete.
Atentie untul sa fie rece si nu folositi lingura.

Maruntiti amestecand ingredientele.

Pastele le-am maruntit putin din cutit si le-am pus in forma.

Ele trebuie sa mai aiba ceva laptic.
Sa fie suculente.

Am presarat marul si apoi crumble-ul.

Am bagat la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 20 minute.

Pofta buna!