INGREDIENTE PASTA DE AVOCADO
50 g naut uscat
1 avocado
1 lingurita susan
1 catel usturoi
2 linguri ulei de masline
zeama de lamaie, dupa gust
1 lingura patrunjel verde tocat fin

INGREDIENTE TURTITE
150 g faina
4 g drojdie uscata
90 ml lapte caldut
1 lingura ulei de masline
1 lingurita busuioc uscat


MOD DE PREPARARE
Nautul se lasa peste noapte la hidratat. A doua zi se pune la fiert pentru aprox. 1 ora. Dupa ce a fiert se curata de pielita. Se blenduieste nautul cu toate celelalte ingrediente pana se obtine o pasta fina, tartinabila. Se asezoneaza cu ulei de masline, susan si patrunjel verde.

Pentru turtite punem faina intr- un vas. Amestecam drojdia cu laptele caldut si lasam 10 minute amestecul, pana face bule. Turnam acest amestec peste faina, treptat, si framantam incet.
Adaugam busuiocul si uleiul si framantam din nou. Se obtine un aluat elastic, moale care se desprinde de pe maini. Lasam aluatul la dospit 1 ora.
Modelam din aluat turtite pe care le coacem intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei.