INGREDIENTE

125 gr mascarpone
175 gr branza de vaci
3, 5 linguri de faina integrala de patiserie ( puteti folosi si cea alba), daca doriti mai groasa mai puneti o lingura
2 oua
1/2 pastaie de vanilie
1 mana de stafide
2 feliute de portocala
miezul de la 2 nuci
1 lingurita cu varf praf de copt


MOD DE PREPARARE

Am pus la hidratat stafidele in apa cu feliutele de portocala stoarse pentru 3-4 ore. Am amestecat branzeturile cu galbenusurile. Separat am batut albusurile spuma. Faina am amestecat-o cu praful de copt si am turnat peste branzeturi. Am adaugat stafidele taiate marunt la cutit si semintele de vanilie din pastaie. Am incorporat si albusurile. Am incalzit cuptorul la 180 gr. Formele le puteti unge cu unt si tapeta cu gris, pesmet si chiar nuca. Eu de data aceasta am lasat doar untul. Am turnat compozitia si am presarat nuca. Am ales sa fac 6 briose si o forma de 10 cm diagonala. Daca gatiti pentru toata familia dublati cantitatea si folositi forma de tort tapetara cu hartie de copt. Bagati la cuptor 10 minute la 180 gr, apoi reduceti la 160 gr pentru alte 30 minute. Utilizati o scobitoare sa verificati daca este gata.
Puteti inlocui mascarpone cu branza de vaci si sa faceti o pasca mai pufoasa, densa si mai inalta din 600 -700 gr de branzica pentru toata familia. Pofta buna!