INGREDIENTE

125 g mascarpone
175 g branza de vaci
3, 5 linguri de faina integrala de patiserie ( puteti folosi si cea alba), daca doriti mai groasa mai puneti o lingura
2 oua
1/2 pastaie de vanilie sau pudra de vanilie (optional)
1 mana de stafide
2 feliute de portocala
miezul de la 2 nuci
1 lingurita cu varf praf de copt

 

MOD DE PREPARARE

Am pus la hidratat stafidele in apa cu zeama de la feliutele de portocala pentru 3-4 ore.

Am amestecat branzeturile cu galbenusurile.

Separat am batut albusurile spuma.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si am turnat peste branzeturi.

Am adaugat stafidele taiate marunt la cutit si semintele de vanilie din pastaie.


Am incorporat si albusurile. Am incalzit cuptorul la 180 grade C caldura sus jos fara ventilatie. Formele le puteti unge cu unt si tapeta cu gris, pesmet si chiar nuca.

Eu de data aceasta am lasat doar untul.

Am turnat compozitia si am presarat nuca. Am ales sa fac 6 briose si o forma de 10 cm diagonala.

Daca gatiti pentru toata familia dublati cantitatea si folositi forma de tort tapetara cu hartie de copt.

Bagati la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste frumos.

Puteti inlocui mascarpone cu branza de vaci si sa faceti o pasca mai pufoasa, densa si mai inalta din 600 -700 g de branzica pentru toata familia.

Pofta buna!