INGREDIENTE

400g branza dulce de vaci sau ricotta (eu am folosit ricotta)

100g unt (la temperatura camerei)

150g smantana

3 oua

3 linguri gris

2 linguri faina

1 lingura migdale macinate (optional)

1 lingura sirop de artar (optional)

100g stafide

pudra de vanilie (optional)

unt pentru uns vasul

 

MOD DE PREPARARE

Punem stafidele intr-un castronel si le acoperim cu apa. Dupa o ora le scurgem si le pasam cu blenderul vertical pentru a obtine o pasta.

Batem ouale cu siropul de artar, apoi adaugam pe rand: branza, untul, faina putin cate putin, grisul, pudra de migdale, vanilia, smantana. La sfarsit incorporam si pasta de stafide.

Ungem cu unt un vas ceramic sau yena rotund de marime medie si punem compozitia.

Bagam in cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru aproximativ 45 de minute sau pana se rumeneste frumos.

Lasam sa se raceasca in vas apoi o putem taia.

Pofta buna!