Papricasul este, de fapt, o tocanita cu boia, dulce in cazul nostru, caci e bebelusesc. Si cum e bebelusesc, portia este una mica, dar foarte aromata.

INGREDIENTE

O bucata cat palma carne de porc (muschi am folosit)
1 cartof mare
1 ceapa
2 catei de usturoi
¼ gogosar
1 lingurita boia dulce
3 linguri bulion de casa
Un varf de lingurita coriandru macinat
Ulei de masline
Patrunjel verde


MOD DE PREPARARE

Am adus carnea in punctul de aproape gata. Adica … Am spumat-o intr-un vas cu apa rece, dupa care am trasferat-o in alt vas, cu apa fierbinte si am lasat sa fiarba. Daca se mai ridica spuma, trebuie aruncata.
Separat am inabusit ceapa tocata in putina apa cu ulei de masline.
Daca apa scade, mai punem, nu vrem sa se prajeasca.
Am scurs carnea aproape facuta si am taiat-o cuburi. La fel, cartoful si gogosarul, curatati, spalati, taiati. Am pus totul peste ceapa si am adaugat apa calda cat sa acopere, coriandru si jumatate din lingurita de boia dulce. Din nou, mai punem apa calda cand este nevoie, sa evitam prajitul. Am amestecat incet cu o spatula de lemn, ca sa nu se faramiteze cartofii.
Dupa ce au fiert si acestia, am pus bulionul, cealalta jumatate de lingurita de boia dulce (gustati, daca vi se pare prea aromat, nu mai puneti) si usturoiul taiat marunt. Am mai lasat pe foc putin, apoi am pus patrunjelul taiat marunt si am oprit focul. Am lasat acoperit cu un capac 10 minute.
Este extrem de gustos si parfumat.

Pofta buna!