INGREDIENTE

250g branza de vaci (mai uscata sa fie)
3-4 linguri gris
1 ou
1-2 linguri faina
2 linguri sirop de artar (optional)

MOD DE PREPARARE

Amestecati toate ingredientele si lasati compozitia in repaus 10 minute.

Puneti la fiert 2-3l de apa. In momentul in care fierbe, formati bilute de aluat pe care le puneti in oala. Lasati sa fiarba aproximativ 15 minute.

Bilutele trebuie sa fie de marimea BOMBOANELOR RAFFAELLO.

*Branza pe care am folosit-o a fost destul de moale si a trebuit sa pun 5 linguri de gris si 2 de faina.
Trebuie sa fiti atenti la compozitie pentru ca difera in functie de tipul de branza, 3 linguri de gris si una de faina s-ar putea sa fie suficiente. Nu adaugati nici foarte multa faina pentru ca vor iesi tari.

Ii puteti servi simpli cu iaurt sau ii puteti trece prin nuca macinata, alune macinate, migdale, cocos. Merg foarte bine si cu MAGIUN DE PRUNE FARA ZAHAR sau piure de fructe.

Eu am presarat si pesmet- am pus pe foc intr-o craticioara un cub de unt si in cand s-a topit am adaugat 2 linguri de pesmet. Am amestecat pana s-a rumenit putin.

Pofta buna!