INGREDIENTE

100 ml lapte 3.5 %
gris, am pus in ploaie cat sa iasa un gris gros nu clasic ca pentru bebei
branzica
1 lingurita sirop de artar- optional ( se poate inlocui cu pasta de curmale /stafide)
unt ( putin pentru modelare)
2 prune


MOD DE PREPARARE

Faceti grisul cu lapte clasic , dar repet gros, mai tare.
Lasati sa se raceasca suficient ( sa fie doar caldut) si apoi se incorporati branzica si siropul.
Pe palma va ungeti cu putin unt si cat luati compozitie cu lingura si modelati in palma mingiute.
Separat puneti pulpa de la 2 prune la fiert cu putina apa, cat sa fie acoperite.
Atunci cand s-a dus apa aproape de tot se pun impreuna cu zeama lasata si se blenduiesc bine bine.
Se toarna peste mingiute si se servesc cu drag!
Optional: Se pot folosi fructe de padure sau piersici. Se pot prune la mijloc si ele sa fie date prin karob etc

loading...