INGREDIENTE
1 kg branza dulce ( stoarsa foarte bine de zeama, sa fie uscata)
faina
4 oua
250 g smantana
1 lingurita esenta de migdale
4 plicuri zahar vanilat
1 lingurita rasa sare
2 lingurite rase bicarbonat
gem de prune

MOD DE PREPARARE
Am amestecat toate ingredientele apoi am adaugat faina si am framantat pana am obtinut un aluat mai moale nelipicios.
Am luat cu mana din compozitie si am dat-o prin faina pentru a o putea modela cercuri si bilute,apoi am asezat in tava pe care am pus foaie de copt.
Am dat la cuptor pt cca 15 min pana s-au rumenit.Dupa ce i-am scos am pus smantana (alta decat cea adaugata in compozitie), putin gem de prune peste (nu am dulceata) si am servit cu mare pofta!

Alte precizari
Probabil prajiti ar fi iesit mai buni, dar si mai nesanatosi.


Merg foarte bine cu dulceata de cirese negre.

📍Precizez ca reteta e facuta doar pentru mami si tati!