INGREDIENTE
Pentru clatite:
O sfecla mica (100-125 g) coapta
100 g faina (+/- in functie de cat de zemoasa este sfecla – trebuie obtinut un aluat ca de clatite)
1 ou
1 lingura de ulei din samburi de struguri
100 mL lapte
1 varf lingurita de praf de copt bio – se poate si fara

Pentru umplutura:
100 g branza de vaci (facuta in casa cu iaurt, asa am folosit eu)
Boia dulce
O ceapa verde sau una uscata mica
O lingurita de unt
Marar verde

MOD DE PREPARARE


Am facut sfecla coapta piure si am amestecat cu toate ingredientele cu ajutorul blenderului. Faina se pune treptat deoarece s-ar putea sa nu o adaugati toata – in functie de marimea oului si cat de zemoasa este sfecla. Daca aluatul este prea gros mai adaugati lapte sau daca este prea subtire adaugati faina.

Pancakes se coc intr-o tigaie antiaderenta ca niste clatite obisnuite.

Crema de branza se prepara prin amestecarea branzei de vaci cu untul, boia, ceapa tocata marunt si marar verde (au fost cazuri cand am adaugat si ardei capia colorat tocat marunt).
Cand s-au racit putin Pancakes se ruleaza cu crema de branza obtinuta!
Sunt delicioase!
Pofta buna!