INGREDIENTE
250 mL lapte
2 oua
250 g faina alba de grau (de la moara, am folosit eu)
50 g de unt
3 caise foarte coapte si dulci
Un plic de praf de copt bio
O lingura sirop de artar (optional)
Un varf de cutit de pudra de vanilie

MOD DE PREPARARE
Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca si intre timp am blenduit caisele (fara coaja) cu laptele, pudra de vanilie si siropul de artar.


Am batut energic ouale cu amestecul blenduit mai sus apoi am adaugat untul si am continuat mixarea. Am adaugat faina impreuna cu praful de copt si am amestecat toata compozitia.
Am uns o tigaie mica pentru pancakes cu putin unt topit si am adaugat cu un polonic din compozitia obtinuta! Am intors clatita cand au inceput sa apara mici bule deasupra sa. Am copt pe ambele parti.
Pofta buna!

Alte precizari
Se pot servi simple ca in cazul nostru sau cu extra sirop de artar, gem, dulceata, piure de fructe, etc.