INGREDIENTE

12 felii paine integrala (aprox)
200g cascaval ras
125g mozzarella fresca taiata cubulete
masline tocate
piept de pui gatit tocat marunt (optional)
*toppingurile se pot schimba in functie de preferinte.

Pentru sos:
50g unt
50g faina
500mL lapte
nucsoara macinata

MOD DE PREPARARE

Intai preparam sosul: punem untul la topit intr-o craticioara iar in momentul in care este topit complet adaugam faina toata odata si amestecam energic pana se formeaza o coca. Cand coca incepe sa se detaseze de peretii craticioarei incepem sa adaugam laptele putin cate putin amestecand continuu cu un tel sa nu se formeze cocoloase.

Lasam sosul sa fiarba 5 minute pana se ingroasa putin.

Pasul doi este montajul.

Am folosit o forma ceramica cu dimensiunile 15x25cm pe care am uns-o cu unt.

Punem un strat din felii de paine, adaugam din sos pe toata suprafata, presaram jumatate din toppinguri (mai pastram putin cascaval ras pentru la sfarsit).
Peste toppinguri adaugam iar un strat din felii de paine, iar punem sos si toppinguri si incheiem cu un strat de paine uns cu restul de sos si presarat cu cascaval ras.

Bagam vasul in cuptor, setam 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste foarte bine.

Nemaipomenit de buna! Pofta mare!