Cine nu a auzit de pâinea coaptă in punga magica? Iată ca a venit și randul meu sa încerc. De data aceasta am ales sa fac o pâine cu măsline și seminte.

INGREDIENTE

500 g făina albă
20 g drojdie
300 ml apa
1 mâna buna de măsline fără sâmburi
seminte de dovleac și de floarea-soarelui
1 punga magica (din aceea pentru friptura- se găsesc la orice magazin)

MOD DE PREPARARE

Punem făina intr-un bol. Dizolvăm drojdia in putina apa calduta (din cei 300 ml), punem 1-2 lingurițe de făina ( din cele 500 g) ca sa obținem o pasta pe care o lăsam sa creasca. Răsturnăm drojdia dospita peste faina, apa călduță treptat si amestecam bine pana incorporam toată faina. Cu un robot este perfect. Răsturnăm coca pe blatul de lucru uns cu ulei. Întindem coca, punem jumătate din măslinele tocate, impaturam și repetam ca sa punem toate maslinele. Lăsam la dospit 30 de minute.

După cele 30 de minute, întindem o foaie lata de vreo 20 cm și lunga de vreo 30 cm, apoi rulam și dam coca prin seminte doar pe partea exterioara. Punem pâinea in punga intr-un vas termorezistent și o mai lăsam la dospit 10-15 minute. Între timp încingem cuptorul la maxim 200 grade C.


Crestam pâinea cu un cuțit pe lungime și legam bine punga cu clipsul din dotare.

Băgăm pâinea la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. Se vede prin punga când este rumenita.

Este extraordinar de pufoasa și de buna.

Dacă faceți pentru adulti sau copii mai mari, puneți și sare in coca.

Pofta buna!

loading...