INGREDIENTE ALUAT

450g faina alba de grau
250mL apa calduta
2 linguri ulei de masline
1 pliculet drojdie uscata

INGREDIENTE UMPLUTURA

200g cascaval
50g unt topit – cu 65% grasime
10 catei de usturoi
o legatura patrunjel proaspat

MOD DE PREPARARE

Aluat: amestecam drojdia cu apa si cu uleiul de masline si incepem sa adaugam faina.

Nu o punem pe toata pentru ca este posibil sa intre mai putina.

Framantam pana obtinem un aluat nelipicios. Daca mai este nevoie de faina mai adaugam. Lasam aluatul sa creasca la loc caldut pentru aproximativ 2 ore.

Amestecam untul topit cu usturoiul dat pe razatoare sau tocat marunt si cu patrunjelul tocat marunt. Cascavalul il taiem feliute subtiri.

Intindem aluatul pe planul de lucru infainat astfel incat sa obtinem un dreptunghi cu lungimea de 48-50cm.

Ungem aluatul cu amestecul de unt apoi presaram bucatele de cascaval.

Rulam aluatul usor apoi unim capetele astfel incat sa formam o coroana. Patram putin din amestecul de unt si pentru a unge painea.

Punem painea in tava rotunda (25cm diametrul) sau in tava pe hartie de copt. Crestam usor din 7 in 7 cm cu cutitul apoi ungem bine painea cu untul ramas.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana se rumeneste frumos, aproximativ 30 de minute.

Delicioasa! Pofta buna!