INGREDIENTE

Aluat:
250g faina alba de grau
o lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
1 pliculet drojdie uscata (7g)
3 oua
160g unt la temperatura camerei, deci moale – am folosit cu 65% grasime

Crema de lapte:
250mL lapte
o lingura unt moale
2 galbenusuri
o lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
20g amidon de porumb (sau de cartofi)
o lingura rasa de faina

Pentru uns pachetele 1 ou batut

MOD DE PREPARARE

Aluat
Punem intr-un bol punem faina, zaharul, drojdia, ouale si incepem sa framantam foarte bine pana obtinem un aluat omogen. Apoi adaugam untul moale si framantam la fel de bine.

Daca avem mixel cu bol care framanta si aluaturi cu atat mai bine. Obtinem un aluat lipicios si moale pe care il vom lasa exact asa, nu vom mai adauga nimic in plus.

Acoperim bolul si il lasam la temperatura camerei pentru o ora. Apoi bagam bolul in frigider pentru 2 ore. Daca va grabiti il puteti baga si la congelator pentru 30 de minute.

Cat aluatul sta la frigider, ne vom ocupa de crema de lapte.

Intr-un bol punem galbenusurile, untul, zaharul si mixam.

Apoi adaugam laptele, iar mixam si la sfarsit amidonul cu faina.

Punem aceasta compozitie intr-o craticioara antiaderenta la foc mic si amestecam incontinuu cu un tel pana se ingroasa. Luam de pe foc si punem pe suprafata cremei folie de plastic astfel incat sa nu prinda crusta.

Lasam crema sa se raceasca putin la temperatura camerei, pana o putem baga in frigider sa se raceasca complet. Eu am scos-o pe geam :D.

Dupa cele 2 ore, scoatem aluatul de la frigider si il intinde intr-un dreptunghi cu o grosime de 0.5cm.

Intindem crema aproape pe toata suprafata aluatului, (vezi poza) si il pliem in cu partea pe care nu am acoperit-o total cu crema. As fi vrut sa presar si niste mac dar am uitat.

Este foarte important sa fie blatul de lucru foarte bine infainat, altfel se va lipi si il vom desprinde foarte greu. (cum am patit eu 😀 ).
Taiem cu un cutit bucati pe lat. (vezi poza mai jos)

Luam fiecare bucata si o punem in tava pe hartie de copt.

Ungem pachetele cu ou batut si bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 25 de minute sau pana incep sa se rumeneasca intens.

Absolut delicioase si pufoase! Pofta buna!

*Pachetelele se pot umple si cu SARLOTA DE PORTOCALE, SARLOTA DE CIOCOLATA SAU BUDINCA DE VANILIE.