Am decis sa împărtășesc cu voi aceasta reteta pentru ca am văzut ca a avut mare succes printre mamici si bebelusi. Astfel, o s-o aveti la îndemâna oricand doriti.

INGREDIENTE

1 ou
1 felie de paine groasa cam de doua degete
putin lapte
brânza la alegere/cascaval
ardei capia/ ardei gras roșu
patrunjel

MOD DE PREPARARE

Am taiat coaja feliei de paine in asa fel incat sa iasă un dreptunghi , apoi am scobit in centru cat sa aiba loc oul, dar nu pana jos de tot.

Am înmuiat foarte bune felia de paine in lapte si am pus-o intr-un vas de yena (sau orice alt vas termorezistent) pe hartie de copt. Am pus putina brânza in locul scobit, apoi oul, am mai presarat niste branza peste tot, ardei tocat marunt si verdeata.

Am stropit cu putin ulei de masline, am pus capacul peste vas si am băgat la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-a facut oul, aproximativ 25 de minute (gălbenușul se face tare). Pentru decor am mai pus putin patrunjel si ardei tocat.

Se umfla mult pâinea, dar se mai lasa cand este scoasă din cuptor. Este o mega-bunătate.

* Puteti pune si alte ingrediente care va plac.
* Neaparat sa puneți capac sau cel putin foaie de copt umezita ,pentru ca altfel se va usca pe margini.

Pofta buna!!!