INGREDIENTE

100g somon

50g orez (hidratat peste noapte)

250g ciuperci champignon (am avut congelate)

1 ceapa

O bucatica telina

100g smantana


ulei de masline

 

MOD DE PREPARARE

Orezul l-am fiert simplu in apa pentru 25 de minute, raport 1:3.

Somonul, stropit cu putin ulei de masline, l-am bagat la cuptor in vas yena pentru aprox 25 minute la 180 grade Ccaldura sus-jos fara ventilatie.

Sosul: intr-o cratita am inabusit in putin ulei de masline si apa, ceapa tocata marunt si telina, pentru aprox 10 minute. Apoi am adaugat ciupercile taiate si am adaugat putina apa cat sa fiarba. Am lasat sa fiarba aprox 20 de minute (mai completati cu putina apa daca scade foarte rau, insa la sfarsit trebuie sa nu mai ramana aproape deloc).

Am oprit focul si am adaugat smantana. Am pasat compozitia cu ciupercile cu blenderul vertical.

Pofta buna!