INGREDIENTE

Pentru OREZUL CU LAPTE:
1 măsura de orez (am folosit orez cu bob mare)
1 măsura de apa
3 măsuri de lapte
Am folosit o ceșcuța cat pentru doua portii

Pentru BANANE SI MERE CARAMELIZATE
1 banana
4 felii de mar (am avut mere de la tara super aromate si gustoase)
cateva boabe de struguri
1 lingura buna de unt
1 lingura sirop de artar (optional)

MOD DE PREPARARE:


Am pus orezul, hidratat in prealabil peste noapte, la fiert cu apa intr-o oliță si am amestecat pana cand a absorbit apa, apoi am adăugat laptele si am amestecat des ca sa nu se prindă, pana cand a devenit moale si cremos. Am pus capacul si am lasat deoparte.
Intre timp m-am ocupat de fructele caramelizate.
Așadar:
Am topit untul, apoi am pus siropul de artar peste el.
Am taiat banana in doua pe lung.
Intr-un vas de yena, am pus putin sirop , apoi am asezat cu grija jumatatile de banana, merele si strugurii si am turnat peste ele siropul rămas.
Am băgat la cuptor la foc potrivit pana cand s-au înmuiat putin.
Intr-o forma inelară am pus orez, apoi am asezat din fructele caramelizate si am învăluit cu putin din siropul dulce si aromat.
S-a mâncat pe nerăsuflate si asta m-a bucurat enorm.

Sper sa încercați reteta pentru ca este cu adevărat un deliciu. Pupici

Pofta buna!