INGREDIENTE
½ cana de orez (am folosit cu bob rotund, dar puteti folosi si basmati)
2 cani apa (sau daca aveti supa de pasare e si mai bine)
6 cubulete spanac congelat
3 linguri smantana
100 g branza rasa la alegere (cascaval, emmental, cheddar, grana padano, etc)
1 ceapa
1 lingura ulei
Condimente dupa gust
MOD DE PREPARARE
Orezul l-am hidratat 2 ore desi trebuia peste noapte, apoi l-am spalat bine.
Ceapa am tocat-o marunt. Spanacul l-am pus in apa fierbinte sa se dezghete, apoi l-am scurs bine in strecuratoare. Au rezultat cam 3 linguri pline de spanac. Eu am avut spanac deja tocat, deci daca nu este tocat il tocati marunt.
Intr-o cratita am pus la inabusi ceapa in putina apa si lingura de ulei. Cand s-a inmuiat ceapa, am adaugat orezul si cele 2 cani de apa si am lasat sa fiarba amestecand din cand in cand. Atentie ca spre final se poate lipi daca oala nu e antiaderenta, deci trebuie sa amestecati mai des. Cand orezul a fost fiert, am adaugat spanacul, smantana si branza rasa, am amestecat bine si am mai lasat 1 minut pe foc. Gata pranzul!
Pofta buna!
*Puteti servi si la cina.
Azi il incercam si noi. Cu siguranta bebe va fi incantat 🙂
Stiti cumva daca ar avea gust bun si cu iaurt un loc de smantana? Nu mai am smantana si trebuie sa pregatesc ceva repede. Multumesc.
va avea gust de iaurt in loc de smantana 😀