INGREDIENTE

½ cana de orez (am folosit cu bob rotund, dar puteti folosi si basmati)
2 cani apa (sau daca aveti supa de pasare e si mai bine)
6 cubulete spanac congelat
3 linguri smantana
100 g branza rasa la alegere (cascaval, emmental, cheddar, grana padano, etc)
1 ceapa
1 lingura ulei
Condimente dupa gust


MOD DE PREPARARE

Orezul l-am hidratat 2 ore desi trebuia peste noapte, apoi l-am spalat bine.
Ceapa am tocat-o marunt. Spanacul l-am pus in apa fierbinte sa se dezghete, apoi l-am scurs bine in strecuratoare. Au rezultat cam 3 linguri pline de spanac. Eu am avut spanac deja tocat, deci daca nu este tocat il tocati marunt.
Intr-o cratita am pus la inabusi ceapa in putina apa si lingura de ulei. Cand s-a inmuiat ceapa, am adaugat orezul si cele 2 cani de apa si am lasat sa fiarba amestecand din cand in cand. Atentie ca spre final se poate lipi daca oala nu e antiaderenta, deci trebuie sa amestecati mai des. Cand orezul a fost fiert, am adaugat spanacul, smantana si branza rasa, am amestecat bine si am mai lasat 1 minut pe foc. Gata pranzul!
Pofta buna!
*Puteti servi si la cina.